De makkelijkste manier om geld te verdienen met domeinnamen, is niet door ze voor een hogere prijs te verkopen, maar door ze te parkeren. Je registreert dan een domeinnaam zonder hem daadwerkelijk te gebruiken voor een goed uitgebouwde site. Je kunt op zo’n website dan advertenties plaatsen, bijvoorbeeld via affiliate marketing, Google AdSense of een […]

Advertentie

De makkelijkste manier om geld te verdienen met domeinnamen, is niet door ze voor een hogere prijs te verkopen, maar door ze te parkeren. Je registreert dan een domeinnaam zonder hem daadwerkelijk te gebruiken voor een goed uitgebouwde site.

Je kunt op zo’n website dan advertenties plaatsen, bijvoorbeeld via affiliate marketing, Google AdSense of een affiliateshop van een of andere webshop.

Bezoekers die op de pagina terechtkomen, klikken soms op een advertentie, en dat brengt geld in het laatje. Vind je de domeinnaam toch wat meer waard dan de 10 of 20 euro die je er jaarlijks voor betaalt, dan kun je hem ook te koop aanbieden, bijvoorbeeld door naast of onder de reclame een zinnetje te plaatsen als ‘domain name for sale – please contact’ gevolgd door een e-mailadres. Je moet dan wel een apart e-mailaccount aanmaken, want je krijgt op deze manier gegarandeerd massa’s spam binnen.

Zo’n domeinnaam kan eventueel enkele honderden of duizenden euro’s opleveren. Sites als Snapnames (www.snapnames.com) en Pool (www.pool.com) doen dienst als etalage voor je domeinnamen. Geïnteresseerden kunnen er daar dan op bieden.

Typefouten
Advertenties op geparkeerde domeinnamen leveren geld op. Maar hoe lok je bezoekers naar zo’n site waar eigenlijk geen nuttige informatie op staat? De keuze van de domeinnaam is erg belangrijk: met een mooie term duurt het niet lang voor er bezoekers over de vloer komen. Ook domeinnamen met tikfouten (bijvoorbeeld airconditing.com in plaats van airconditioning.com) krijgen snel veel bezoekers.

Echt interessant wordt het als je erin slaagt een domeinnaam te registreren waar vroeger een relatief populaire site op stond. Op onder meer JustDropped (www.justdropped.com) worden er dagelijks lijsten van deze verlopen (expired) domeinnamen gepubliceerd. Die zijn interessant, omdat ze nog steeds bij Google in de index staan en er wellicht duizenden links naar gemaakt werden, waarvan een groot deel gewoon blijft bestaan.

Een tool als Bulkdog (www.bulkdog.com) helpt bij het vinden van geschikte domeinnamen. Het volstaat een lijst met domeinnamen in te voeren in Bulkdog, dan Alexa en Google te kiezen en zo na te gaan of er nog veel bezoekers naar de domeinnamen gaan.

Een aantal bedrijven specialiseert zich in het adverteren op geparkeerde domeinnamen. De grootste is zonder twijfel Sedo (www.sedo.com), maar ook Google heeft een speciale versie voor geparkeerde domeinnamen, Google AdSense for Domains (www.google.com/domainpark).

Een alternatief is ook Namedrive (www.namedrive.com). Plaats je een geparkeerd domein bij een dienst als Sedo, dan zorgen zij voor de hosting, de advertenties en de mogelijke verkoop van de naam. Je hoeft dus zelf geen website meer op te zetten.

Tip: zulke diensten geven ook de mogelijkheid om de metatags, titel en advertenties van een geparkeerde domeinnaam aan te passen. Ze bieden eveneens een controlepaneel aan, waarop te zien is hoeveel bezoekers de geparkeerde sites hebben.

Hoelang voor het geld binnenstroomt?
Een paar uur per week of per maand om nieuwe verlopen domeinnamen te zoeken.
Hoeveel verdien je eraan?
Tik je een goede naam op de kop, dan kunnen de advertentie-inkomsten al snel enkele honderden euro’s per maand bedragen.

Advertentie