Zelfs een ontspannend tijdverdrijf als gamen kan je wat extra centen opleveren. Neem een site als GamerSaloon, waar je een gratis account aanmaakt, geld op je account zet via PayPal (minimaal tien dollar) en daarna op zoek gaat naar een tegenstander. Je hebt de keuze uit een aantal platformen: pc, Nintendo, PlayStation of Xbox 360 […]

Zelfs een ontspannend tijdverdrijf als gamen kan je wat extra centen opleveren. Neem een site als GamerSaloon, waar je een gratis account aanmaakt, geld op je account zet via PayPal (minimaal tien dollar) en daarna op zoek gaat naar een tegenstander.

Je hebt de keuze uit een aantal platformen: pc, Nintendo, PlayStation of Xbox 360 en honderden populaire games, zoals FIFA 2010, Call Of Duty, Battlefield of Tom Clancy. Kies een spel dat je in je bezit hebt, een tegenstander en spreek een tijdstip af voor een treffen. Beiden zetten vervolgens een bedrag in. Nadat het spel gespeeld is, vul je in wie de winnaar is.

Vult de tegenspeler dezelfde winnaar in, dan krijg je het geld meteen op je GamerSaloon-account en kun je het later via PayPal terug op je bankrekening zetten.

Voor casual gamers is er Worldwinner, waar geld kan verdiend worden met onder meer solitaire, rad van fortuin of Trivial Pursuit. Aanmelden is ook hier gratis, maar daarna moet je upgraden naar een lidmaatschap, zodat er met ‘echt’ geld gespeeld kan worden. Je betaalt (minimaal) tien dollar en kan dan voor het dubbele bedrag spelen.

Geef een Visa- of Mastercardnummer of PayPal-account in. Dat is ook de manier waarop WordWinner je terugbetaalt bij winst. Let wel op: van buitenlandse deelnemers wordt meteen dertig procent afgeroomd voor belastingen. Die ben je sowieso kwijt.

Personages verkopen
Zit je kleine broer de hele dag achter zijn pc te gamen? Geen nood, ook met het spelen van Massively Multiplayer Online (MMO)-games zoals World of Warcraft en Eve Online valt geld te verdienen. Karakters die heel veel krachten en wapens hebben, kunnen voor grof geld verkocht worden op een site als eBay.

Het is blijkbaar niet vreemd om enkele honderden euro’s neer te tellen voor een karakter dat al tientallen levels heeft doorstaan en uitgerust is met een groot wapenarsenaal. Hou er wel rekening mee dat voor heel wat MMO’s geldt dat karakters doorverkopen niet mag. Er bestaat dus altijd een kleine kans dat de ontwikkelaar je personage zonder pardon verwijdert.

Mensen die wel van een potje pokeren houden, kunnen dat ook online doen. In België is het eigenlijk verboden om te pokeren om geld, maar dat weerhoudt duizenden mensen er niet van om het te doen. Er zijn dan ook een aantal sites die het aanbieden, zoals Bwin.

Gratis inschrijven, minimaal tien euro overmaken per kredietkaart, PayPal of overschrijving, en je kunt aan de slag. Gelijkaardige sites zijn Betfair en Unibet, waar je ook op sportwedstrijden kunt gokken en een virtueel casino kunt bezoeken.

Met zulke sites is in heel korte tijd heel veel geld te winnen of verliezen. Beperk je wel tot de vertrouwde sites, want er zijn honderden bedrijven die alleen maar op je geld uit zijn. De winsten moeten trouwens ingegeven worden bij de belastingen, zodat het nettobedrag meestal een pak lager uitvalt.

Hoelang voor het geld binnenstroomt?
Een tiental minuten voor één game tot maanden voor het maken van een MMO-karakter.
Hoeveel verdien je eraan?
Enkele dollars (voor één spelletje) tot honderden of duizenden euro’s.