Nieuws

Papieren New York Times gaat verdwijnen

De New York Times zal op termijn stoppen met de gedrukte versie van zijn krant. Maar voor het zover is, wil de krant zijn online strategie verbeteren.

Arthur Sulzberger Jr, voorzitter en uitgever van de New York Times, heeft deze conclusie bekendgemaakt op een mediabijeenkomst in Londen. Hij wil er nog geen datum aan koppelen, maar dat er ooit een einde aan de papieren krant komt, staat volgens hem wel vast.

“We gaan stoppen met het drukken van de New York Times ergens in de toekomst, datum nog te bepalen”, verklaart hij.

Sulzberger sprak op de bijeenkomst over de digitale plannen van de krant. Zo komt er een ‘gemeterd’ betaalsysteem waarbij elke gebruiker een bepaald aantal artikelen gratis kan blijven bekijken. Wie voor zware gebruiker doorgaat, wordt gevraagd te betalen voor de artikelen.

Samen met Google
De krant gaat ook samenwerken met Google. Zo wil de New York Times ervoor zorgen dat gebruikers nog steeds artikels kunnen opzoeken via de zoekmachine.

Hoe het online zakenmodel er in de praktijk zal uitzien, moet nog worden bepaald. Maar Sulzberger is optimistisch. Hij benadrukt dat er risico’s genomen moeten worden zonder de schrik om te mislukken, maar wel met de bereidheid om te veranderen en bij te leren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business