Nieuws

Europa blijft bezorgd over piraterijverdrag

Eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht probeert het EU-parlement gerust te stellen over antipiraterijverdrag ACTA. Maar niet iedereen is overtuigd.

De Gucht heeft volgens Automatiseringsgids in het Europees Parlement gezegd dat ACTA er niet voor mag zorgen dat de burgerlijke vrijheden worden ingeperkt. Daarbij doelt hij op het internethoofdstuk van ACTA. Daarin wordt besproken of providers al dan niet hun klanten moeten controleren en/of straffen bij overtredingen, zoals downloaden van beschermd materiaal.

Maar de uitleg van De Gucht is voor sommigen niet genoeg. Zo zegt het Nederlandse Europarlementslid Judith Sargentini (GroenLinks) op haar website bezorgd te zijn over de gevolgen van het verdrag.

[related_article id=”158578″]

“We zijn afhankelijk van gelekte documenten. Dat is een aanfluiting voor de democratie”, aldus Sargentini op haar website. Volgens haar heeft een meerderheid van het Europarlement een verklaring ondertekend. Die eist dat ACTA rekening houdt met de vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy.

Dat moet er volgens Sargentini voor zorgen dat parlementsleden de eindtekst kritisch beoordelen wanneer de definitieve goedkeuring volgt. De ACTA-besprekingen worden later deze maand in Tokio afgerond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business