Playmobil - Circus ligt aan een kindvriendelijke prijs in de winkelrekken. Vlak naast een tiental andere titels, waaronder heel waarschijnlijk een half dozijn betere.

Advertentie

[related_article id=”160734″] Minigames voor de Wii

Playmobil – Circus is een familievriendelijke verzameling minigames rond circusactiviteiten. Denk daarbij aan jongleren, koorddansen, dieren temmen en goochelen. Games als deze vind je dertien in een dozijn voor de Nintendo Wii-console. Je krijgt een reeks nooit al te moeilijke uitdagingen die beroep doen op je hand-oogcoördinatie, reflexen en ritmegevoel. De lage instapdrempel laat toe om de meeste van de zestien verschillende acts zonder al te veel frustraties vrij te spelen. De ene is al wat vermakelijker dan de andere, al is de link tussen de input van de speler en wat er op het scherm gebeurt soms ver te zoeken.

Wie thuis zo’n Wii Balance Board heeft staan, kan dat in sommige acts integreren, maar het is zeker geen must. Uiteindelijk mag je de piste in voor een ‘echt’ publiek dat zijn waardering voor je circusvoorstelling van vier tot acht zelfgekozen acts zal belonen met mak tot laaiend enthousiast applaus. Het Playmobil-jasje waarin de hele game verpakt zit, vereist geen grafische hoogstandjes, maar we zijn ondertussen toch wel beter gewoon. Een groter struikelblok is dat Playmobil - Circus te snel in routineuze herhaling vervalt. Een minpunt dat slechts tijdelijk te verhelpen is door voor een hogere persoonlijke score te gaan of een speelkameraad op te trommelen om samen of tegen elkaar te spelen