Nieuws

Bloglines stopt ermee

Gebruikers van Bloglines moeten binnenkort op zoek naar een andere manier om RSS-feeds te lezen. Eigenaar Ask.com trekt de stekker uit de RSS-lezer.

Op de blog van Ask staat te lezen dat gebruikers hun RSS-feeds beter naar een andere RSS-lezer kunnen exporteren, omdat Bloglines vanaf 1 oktober ophoudt te bestaan.

In 2005 werd de dienst overgenomen door Ask.com, maar de laatste jaren werd er nauwelijks geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van Bloglines. Rivalen zoals Google Reader wonnen wel flink in populariteit.

Twitter is de nieuwe RSS
RSS is een technologie die met de opkomst van sociale media zoals Twitter en Facebook onder druk komt te staan. De meeste websites, waaronder ook die van mediabedrijven, bieden Twitterfeeds aan om geïnteresseerden updates te bezorgen.

Jeremiah Owyang, analist bij Altimeter Group, beaamt: “De reden waarom traditionele feedlezers zoals Bloglines verdwijnen, is omdat Twitter en Facebook hun functie overnemen. Ik verwacht dat het aandeel van dergelijke RSS-lezers de komende tijd zal blijven dalen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business