Nieuws

Bollywood hackt ongehoorzame torrentsites

Filmmakers uit Bollywood trekken net als hun Amerikaanse collega’s ten strijde tegen piraterij. Al gaan ze meestal wel een stapje verder. Als websites die illegale films aanbieden geen gehoor geven aan een bevel tot verwijdering van de Indiase filmindustrie, lanceert een partner een DDoS-aanval.

Girish Kumar is de manager van een Indiaas bedrijf genaamd Aiplex Software. Hun specialisatie? Vermijden dat nieuwe kaskrakers verspreid worden via het internet. En daarvoor heiligen alle middelen het doel.

Takedown-notice
Het bedrijf wordt geregeld ingehuurd door filmstudio’s die hun investering in de laatste nieuwe topprent veilig willen stellen. Aiplex Software gaat actief op zoek naar websites die de film in kwestie illegaal aanbieden en sommeert hen via een takedown-notice aan de hoster om de bestanden te verwijderen.

“Het probleem zit hem bij de torrentsites”, verklaart Kumar aan de Indiase nieuwssite DNA. “Zij luisteren meestal niet, waardoor we ons genoodzaakt zien om hun website te bestoken met aanvragen. Dat resulteert in een database-error. Soms moeten we zelfs verder gaan en de website hacken en de filmbestanden vernietigen.”

Hollywood is ook klant
Dat deze methode vruchten afwerpt, blijkt uit het succes van bedrijven als Aiplex Software. Bovendien zijn het niet alleen de grote studio’s die van hun diensten gebruikmaken. In een interview met de Sydney Morning Herald beweert Kumar ook enkele Amerikaanse studio’s, waaronder 20th Century Fox, tot zijn klantenbestand te mogen rekenen.

Op de website van Aiplex Software wordt wel met geen woord gerept over DDoS-aanvallen of hacking. Geen wonder, aangezien dergelijke praktijken ronduit illegaal zijn. Dat piraterij een misdrijf is, staat op de website ironisch genoeg wel te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business