Nieuws

Tv opnemen via smartphone met UPC

UPC, leverancier van digitale televisie, maakt het mogelijk om op afstand programma’s op te nemen via een iPhone, iPad of andere smartphone.

Klanten met een abonnement op digitale tv van UPC maken hier gratis gebruik van. Ze moeten wel over een mediabox met harde schijf beschikken. Over twee maanden wordt de dienst gelanceerd.

UPC is het eerste bedrijf dat zo’n toepassing beschikbaar stelt. “De lancering van onze applicatie voor opnemen op afstand is een belangrijke volgende stap in de vernieuwing van digitale televisie van UPC. We gaan op weg naar de volgende generatie”, zegt topman Diederik Karsten.

Mogelijk worden in de toekomst nieuwe functies aan de applicatie toegevoegd, zoals de optie om facturen te bekijken. Vanaf 2011 maakt UPC de dienst in het buitenland actief.

CI+module
Afgelopen maandag introduceerde de televisieleverancier eveneens de CI+module. Met deze tv-kaart maken klanten gebruik van digitale tv zonder dat ze extra apparatuur, afstandsbedieningen of kabels moeten kopen. Deze module is eveneens geschikt als tweede decoder, naast een mediabox, waardoor het mogelijk is om digitale signalen te ontvangen op een tweede toestel.

Volgend jaar wordt de CI+module geïntroduceerd. Hoeveel het apparaat gaat kosten, is nog niet bekend. Net zoals de mediabox kunnen klanten de module huren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business