Nieuws

Meer internet in België

Er zijn bijna 3,2 miljoen internetaansluitingen in België. Dat is een lichte stijging met 1,48 procent tegenover drie maanden geleden.

Elk kwartaal becijfert de vereniging van internetleveranciers ISPA hoeveel internetaansluitingen er in ons land zijn. De resultaten van de studie zijn erg voorspelbaar. Zo blijkt bijvoorbeeld dat steeds minder mensen met een klassieke inbelverbinding het internet opgaan. Met amper 61.744 zijn ze nog.

In de laatste drie maanden zijn er 48.050 nieuwe breedbandaansluitingen via DSL of de kabel bijgekomen. Dat is een stijging van 1,56 procent.

Particulieren groeien sneller
Alles bij elkaar is de totale groei in de internetverbindingen 1,48 procent. Volgens de laatste telling zijn er 3.198.272 internetaansluitingen in België. Daarvan liggen er ongeveer 2,6 miljoen bij particulieren en 548.710 bij bedrijven.

De markt van de thuisgebruikers groeit trouwens snelller dan die van de bedrijfsklanten. De residentiële markt groeide 1,65 procent, die van de bedrijven met 1,14 procent. Opvallend is dat daar de leased-lines na een jaar zonder groei opnieuw in de lift zitten en stijgen met 8,77 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business