Nieuws

Oracle doet het beter dan verwacht

Oracle overtreft de verwachtingen voor de omzet en de winst in het afgelopen kwartaal. De hardwareverkoop groeit onverwacht snel.

De winst van het eerste kwartaal van dit fiscale jaar is 1,4 miljard dollar bij een omzet van 7,5 miljard. Dat is een stijging van 48 procent tegenover een jaar eerder. Analisten op Wall Street hadden een omzet van 7,3 miljard verwacht.

Zowel de tak van de software als die van de hardware deed het beter dan gehoopt. Topvrouw Safra Catz verklaart de presaties in een mededeling: “Onze software-afdeling is sterk gegroeid in alle regio’s met de verkoop van nieuwe licenties, die 25 procent hoger ligt. Onze hardware-afdeling groeide ook sneller dan we verwachtten, met Sun Solaris en Exadata op kop.”

Nieuwe hardware
Ook in de toekomst gaat Oracle inzetten op de hardware. Voormalig HP-topman Mark Hurd begint zijn carrière bij Oracle al met een vooruitblik naar Oracle OpenWorld volgende week: “We zullen twee nieuwe high-endsystemen aankondigen die Sun-hardware en Oracle-software combineren.”

En die combinaties van hard- en software zijn de richting die Oracle uit wil. Topman Larry Ellison liet zich in een telefonische persconferentie ontvallen dat er geen afzonderlijke markt is voor de twee: “Het is één markt”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business