Nieuws

IE9 is een snelle browser

Hoe snel is Internet Explorer 9? Softwarebedrijf LucidChart vroeg het zich ook af en testte een groot aantal browsers, waaronder de nieuwste van Microsoft. De test is uitgevoerd met de onlinesoftware van LucidChart zelf.

De testers slepen een deel van een diagram in het rond en meten dan hoeveel frames per seconde de browser heeft weergegeven. Ze gaan ook na hoe de tijd verdeeld is tussen de uitvoering van Javascript en de periode tussen twee frames.

Weinig verrassend is dat Microsofts Internet Explorer 8 heel slecht presteert met nog geen tien frames per seconde. Firefox 4, Firefox 3.6, Safari 5.0, Opera 10.53 en ook de eerste bèta van Internet Explorer 9 halen rond de vijftig frames per seconde. Chrome 6 van Google is de snelheidskampioen met ongeveer 115 frames per seconde.

Wat de prestaties van Internet Explorer betreft, moet je er rekening mee houden dat het de bèta is die werd getest. Hoe de definitieve versie presteert, is niet duidelijk.

Javascript sneller
Traditioneel is de verwerking van Javascripts de grote flessenhals, maar uit de tests van LucidChart blijkt dat achterhaald. Het grootste deel van de tijd wordt nu gespendeerd tussen de verwerking van Javascriptcode. En dat is zo voor alle browsers.

Een browser doet er dus langer over om een pagina weer te geven dan om de pagina met Javascript samen te stellen.

IE9 is een snelle browser

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business