Nieuws

Review: Dragon Quest IX – Sentinels of the Starry Skies

Dragon Quest IX - Sentinels of the Starry Skies is een lange titel voor misschien wel het grootste game die er op Nintendo's DS-console te spelen is.

Sterren aan de hemel

Laat je niet misleiden door dat cijfer negen in de titel. Het verhaal van dit fantasyrollenspel staat volledig los van de andere games uit deze in Japan immens populaire reeks. In Sentinels of the Starry Skies stuur jij de hoofdrolspeler en zijn gezellen in typische rollenspelstijl door een episch, kleurrijk en uiteindelijk best kindvriendelijk fantasy-avontuur. De plot doet haar best om je geboeid te houden, maar zoals zo vaak in dit genre ligt de kracht van de game in de uitgebreide opties waarmee je je personages kunt uitbouwen en specialiseren, om alsmaar taaiere queesten met succes af te werken. En het kan heel taai worden. Onoverkomelijk is het nooit – en er is altijd nog vadertje internet voor tips – maar deze negende editie is misschien wel de moeilijkste tot nog toe. Het is ook de meest ambitieuze.

Vrijwel alle gameplaymechanismen die meestal gereserveerd bleven voor de grote consoles, worden hier haast compromisloos naar de DS getransporteerd. Van de manier waarop je de hoofdrolspelers tot in de kleinste details kunt aanpassen, over gevechtstactieken en een heel diep upgradesysteem tot de heel uitgebreide multiplayeropties waarin je met drie vrienden de gevaren van deze game kunt trotseren.
 

 

[related_article id=”160734″]

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business