Nieuws

Mobile Vikings wil klanten voip aanbieden

Mobile Vikings overweegt om vanaf 2011 zijn klanten over wifi te laten bellen. Een testcase in Gent volgende maand moet uitsluitsel brengen.

Mobile Vikings staat bekend om zijn voortrekkersrol op het gebied van mobiel internet. De provider, die gebruikmaakt van het netwerk van Base, heeft nu een overeenkomst aangegaan met Mondial Telecom, dat eerder al de wifi-operator Cherry lanceerde.

Cherry-applicatie
De voipapplicatie die Mondial Telecom ontwikkelde, onderscheidt zich van andere diensten als Skype door de ondersteuning van seamless handover. Met deze techniek schakelt je telefoon automatisch over naar het gsm-netwerk zodra het wifisignaal wegvalt.

Indien het proefproject volgende maand meevalt, zal de dienst begin 2011 voor alle Mobile Vikings-klanten beschikbaar worden. Voor de software zal je moeten betalen, maar de dienst is normaal gezien gratis, vertelt Frank Bekkers van Mobile Vikings aan Datanews.

In een latere fase zal Mobile Vikings overal in België hotspots installeren voor zijn klanten. Die moeten gebruikers automatisch herkennen zodat ze, als ze in de buurt van een hotspot zijn, gratis kunnen bellen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business