Nieuws

Microsoft verhuist bloggers naar Wordpress

Microsoft trekt de stekker uit zijn verouderde blogplatform Windows Live Spaces. Wordpress wordt de nieuwe standaard voor wie wil bloggen via Windows Live.

Bij Microsoft lijken ze ingezien te hebben dat het soms beter is om de Windows Live-diensten te laten samenwerken met andere, betere webdiensten dan om te blijven vertrouwen op hun eigen, minder populaire opties.

Zo hebben ze hun videodienst Soapbox vanuit Windows Live Movie Maker ingeruild voor Facebook of YouTube, en krijgen gebruikers van Windows Live Photo Gallery ook de mogelijkheid om foto’s meteen op Facebook of Flickr te zetten.

Makkelijke overstap naar Wordpress
“Er zijn zo’n dertig miljoen mensen die Windows Live Spaces actief gebruiken en vol spanning wachten op nieuwe blogfuncties”, zegt Dharmesh Mehta van Microsoft. “Speciaal voor hen hebben Windows Live en Wordpress.com een eenvoudige manier uitgewerkt om blogberichten, reacties en foto’s over te brengen naar Wordpress.com. Daar kunnen ze meteen gebruikmaken van alle nieuwigheden.”

[related_article id=”161452″]

Microsoft en Automattic, de maker van Wordpress, hebben deze beslissing aangekondigd op TechCrunch Disrupt, een conferentie van technologieblog TechCrunch. Toni Schneider, de baas van Automattic, noemt het “een uniek voordeel van webdiensten, waarbij een bedrijf een gebruikersbasis kan verplaatsen naar ergens anders en er toch nog een band mee houden.”

Gebruikers kunnen hun blog op Windows Live Spaces vanaf vandaag naar Wordpress overzetten, en Wordpress zal volgens Microsoft ook de standaardoptie zijn bij de vernieuwde Windows Live Writer die deze herfst op de planning staat.

“Als je niet klaar bent om de overstap te maken, kan je de inhoud van je blog downloaden, en op een later tijdstip migreren of je Space verwijderen”, zegt Mehta nog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business