Nieuws

O&O Diskimage Professional 5

Een systeemimage maken is als een huis beveiligen: je beschermt je meest persoonlijke bezittingen. O&O Diskimage Professional 5 maakt het ons gemakkelijk om een image te maken, maar zorgt voor te veel kopzorgen bij het herstel.

De interface van O&O Diskimage 5 PE doet wat ouderwets aan, maar valt ons niet te vaak lastig met details. Standaard krijg je vier opties voorgeschoteld: een instant back-up, schijfherstel, een differentiële/incrementele back-up en de mogelijkheid om over te schakelen naar een geavanceerd aanzicht.

Verbazend
Voor zijn prijs heeft O&O de meeste benodigde functies in huis om een geslaagde back-up te maken. Onze eerste image is snel gemaakt, maar verbazingwekkend genoeg moeten we tweemaal zo lang wachten op een kleine incrementele back-up.

Er ontbreekt daarnaast een belangrijke functie: het is niet mogelijk om vanuit Windows zelf een back-up te herstellen, waarbij het opnieuw opbouwen van je systeem tijdens het opstartproces plaatsvindt. In plaats daarvan moeten we vertrouwen op de bijgeleverde herstel-cd.

Klein falen
We testen enkele schijfimages in onze virtuele machine, omdat O&O in staat is om virtuele schijfimages aan te maken. Het slaagt er jammer genoeg meermaals niet in om vitale Windows-netwerkdrivers te laden. Geen goede eerste indruk, dus.

Wanneer we aan de slag gaan met de cd voor een fysiek herstel, vraagt Diskimage 5 ons tijdens de systeemboot eerst welk besturingssysteem we willen herstellen. In sommige gevallen weet het vervolgens niet de juiste drivers te bemachtigen en blijven we met de gebakken peren zitten.

Zo op het eerste oog lijkt O&O Diskimage 5 Professional Edition zijn mannetje te staan. Maar bij het zware werk geven we veel liever de voorkeur aan programma’s van Acronis of Storagecraft.

O&O Diskimage Professional 5
Prijs: 29,90 euro (Standard Edition) (oktober 2010)

PRO: eenvoudig instelbaar; maakt snel schijfback-ups; uitgebreide functionaliteit.
CONTRA: netwerkproblemen bij virtualisatie en schijfherstel; herstellen systeempartitie binnen Windows ontbreekt; ouderwetse interface.

diskimageo&oprofessionalreviews

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals