Nieuws

D-Fend Reloaded 1.0.0

Er zijn honderden applicaties die specifiek voor het besturingssysteem MS-DOS zijn geschreven. Met D-Fend Reloaded, een grafische schil rond de emulator DOSBox, breng je die opnieuw tot leven, ook in een moderne Windowsomgeving.

Deze engine wordt automatisch meegeleverd én geïnstalleerd met D-Fend Reloaded. De emulator is behoorlijk flexibel. Zo kan je 16 bit DOS-programma’s uitvoeren ongeacht of de processor in protected dan wel in real-modus moet draaien. DOSBox is ook in staat heel wat uiteenlopende hardware te emuleren, zowel naar beeld (Hercules, CGA, EGA …) als naar geluid (Sound Blaster 1.x, 2.0 …).

[download_file]

Bovendien maakt de modemsimulatie via TCP/IP het mogelijk via je netwerk of het internet te gamen. DOSBox draait overigens op verschillende platformen. Naast Windows zijn dat onder meer nog Mac OS X en Linux.

Grafische interface
DOSBox laat zich vanaf de commandoregel aansturen. Hoewel er online handleidingen te vinden zijn, kan dit beginners wat afschrikken. Precies daarom zijn er handige grafische interfaces, waaronder dus ook D-Fend Reloaded.

Deze interface maakt het een heel stuk makkelijker een DOS-programma opgestart te krijgen binnen de emulator. Zo bevat de tool een wizard die linkt aan een database met ‘auto setup templates’, zodat het vaak volstaat naar het beoogde programmabestand te verwijzen om alle parameters meteen correct te hebben voor een geslaagde opstart.

En voor wie op zoek mocht zijn naar zulke oudjes: op verzamelsites van zogenaamde abandonware vind je ongetwijfeld je gading. Klop bijvoorbeeld even aan bij abandonia.com of bij abandonwarering.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business