Nieuws

Winkeliers zien e-cheques niet zitten

De invoering van de elektronische maaltijdcheques is al bij herhaling aangekondigd, maar nu is het echt bijna zover. Vandaag, of uiterlijk begin volgende week, verschijnt in het Staatsblad een Koninklijk Besluit dat het gebruik van e-maaltijdcheques mogelijk maakt, bijvoorbeeld via een betaalkaart.

In principe zou het dan gedaan kunnen zijn met de ongeveer 250 miljoen papieren maaltijdcheques die elk jaar door duizenden werkgevers worden uitbetaald aan hun werknemers, voor gebruik in restaurants of om er voedingswaren mee te kopen. Maar de omschakeling van papieren naar elektronische cheques dreigt erg chaotisch te verlopen, vreest de handelsfederatie Fedis.

"Het besluit bevat geen enkele invoeringsdatum of overgangsperiode", zegt Fedis-directeur Dominique Michel. "Alleen de bepaling dat in elk bedrijf directie en personeel overeenstemming moeten vinden over de vervanging van papieren door e-cheques. Ze kunnen dat nog dit jaar doen, of ergens volgend jaar, of nog later. En ze kunnen van de e-cheques terugkeren naar papieren cheques. Dat is te gek om los te lopen. De handelaars zullen met twee parallelle betaalsystemen zitten, naast het gewone geld en de gewone bankkaarten."

Lees verder op De Standaard Online.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business