Nieuws

Bada-telefoon Samsung krijgt toetsenbord

Samsung brengt twee nieuwe smartphones uit die draaien op zijn eigen besturingssysteem Bada. De telefoonmaker heeft meer apps toegevoegd en een van de nieuwe Wave-modellen een toetsenbord gegeven.  

Beide nieuwe telefoons hebben een haarscherp 3,2 inch WQVGA-scherm, waarbij de Wave525 op compactheid mikt met een 11,9 mm dikke behuizing. De Wave533 heeft daarentegen een uitschuifbaar volledig qwerty-toetsenbord voor snelle tekstinvoer. 

Samsung heeft veel aandacht besteed aan het afspelen van media, met ondersteuning voor de MPEG,- H.263- en H.264-videocodecs. Er is ook een FM-radio en 3,5 mm-hoofdtelefoonuitgang en voor draadloze toegang is er op beide toestellen bluetooth 3.0 en wifi 802.11 b/g/n aanwezig. 

[related_article id=”152275″]

Om het communiceren eenvoudiger te maken, heeft Samsung de Social Hub toegevoegd. Dat is een centraal punt voor e-mail, sms, sociale netwerken en contactdata. Het bedrijf zegt dat er inmiddels 1.300 applicaties verkrijgbaar zijn die speciaal voor het Bada-platform zijn geschreven.

De Wave525 en Wave533 moeten in november op de lokale markt verschijnen. Samsung heeft nog niet laten weten wat de adviesprijs is voor dit tweetal.

badahardwarehubmobilenieuwssamsungtoetsenbordwave

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals