Nieuws

AMD-chip voor hippe computers

AMD stelt zijn nieuwe chip voor. Een geïntegreerd ontwerp dat vooral bedoeld is voor nieuwe en hippe computers.

Het bedrijf gaf gisteren een eerste publieke demonstratie op het AMD Technical Forum & Exhibition in Taipei, Taiwan. De AMD Fusion Accelerated Processing Unit (APU) krijgt de codenaam Llano en is beschikbaar in de eerste helft van volgend jaar. Het systeem-op-een-chip past op één stukje silicium en zal gebruikt worden voor ultradunne laptops.

Demonstratietaken
De demo bestond uit drie zware taken die tegelijk werden uitgevoerd in Windows 7: het berekenen van pi tot 32 miljoen decimalen, een complexe fysicasimulatie draaien door gebruik te maken van DirectX 11 en HD-video decoderen van een blu-rayschijf. Een Microsoftprogramma mat de prestaties van de chip en registreerde prestaties die in de buurt komen van 30 gigaflops, of 30 miljard berekeningen per seconde.

Het voordeel dat AMD heeft is dat het in een unieke positie zit: het maakt zowel de centrale verwerkingseenheid (CPU) als de grafische verwerkingseenheid (GPU) en wil beide technologieën nu combineren tot wat het APU noemt.

Vergelijk
De nieuwste Atomprocessor van concurrent Intel daarentegen integreert een CPU en een lagerekwaliteits-GPU op een stukje silicium, terwijl de processor van Sandy Bridge – die begin volgend jaar uitkomt – op zijn beurt een prestatiegerichte GPU integreert in zijn CPU.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business