Nieuws

Nieuwe XPS-laptops van Dell

Het nieuws in laptopland mag dan wel gedomineerd worden door Apple met zijn kleine MacBook Air, Dell gaat de compleet andere richting uit met zijn nieuwe XPS-notebooks.

Deze high-endlaptops, met flink wat multimedia-opties aan boord, mikt op het publiek van de HP Envy en MacBook Pro. Het ontwerp, met een verlicht toetsenbord en geborsteld aluminium, lijkt een opgekrikte fusie van de Studio- en Adamo-reeksen van Dell.

14, 15 of 17 inch
Europese prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten kosten de laptops 899 dollar (14 inch), 849 dollar (15 inch) en 949 dollar (17 inch).

[related_article id=”152275″]

En voor dat geld krijg je een behoorlijke configuratie: een Intel Core i5 460M-processor, een Nvidia GeForce 420M-grafische kaart, een harde schijf van 500 GB en 4 GB RAM-geheugen. De zwaarste processor waarmee je de nieuwe Dell XPS kunt uitrusten is een Core i7 840M quadcore; grafisch kun je upgraden tot een Nvidia GeForce GT 445M met 3 GB videogeheugen.

Verder pakken deze Dell-laptops uit met onder meer een geïntegreerde HD-webcam van 2 megapixel, speakers die samen met JBL ontwikkeld zijn en een USB 3.0-poort, naast de nodige USB 2.0-poorten.

De HDMI 1.4-poort maakt 3DTV-ondersteuning mogelijk voor compatibele games, blu-rays of andere video’s (via de Nvidia 3DTV Play-software). Het aantal mensen die hun laptop met een 3DTV verbinden is op dit moment eerder klein, maar het is dus wel mogelijk.

De nieuwe Dell XPS-laptops zijn zeker geen lichtgewichten: 2,4 kilogram voor de 14-inchvariant, en een stevige 3,4 kg voor het 17-inchmodel. Maar ze zijn op zijn minst intrigerend te noemen door hun vele high-endopties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business