Nieuws

TeamViewer 5

TeamViewer is relatief nieuw op de markt voor remotecontrolsoftware, maar met zijn uitgebreide mogelijkheden en doordat thuisgebruikers vrijwel alle functies gratis kunnen gebruiken, heeft het ons hart al snel gestolen.

Het eerste grote pluspunt van TeamViewer is de enorm eenvoudige, supersnelle installatie. Bij de eerste start krijg je een log-in en wachtwoord. Geef je partner op afstand die gegevens en hij kan gelijk de controle overnemen of geven.

Een tweede voordeel is zijn veelzijdigheid. Naast eenmalige sessies kun je een partnerlijst samenstellen van machines die je vaker moet bekijken. Wie wil, kan de remotecontrolsessie in de browser of op de desktop openen. Er is zelfs een nuttige gratis iPhone/iPad-applicatie.

Sessies opnemen
Tijdens het werken kun je privéberichten sturen via een ingebouwd chatvenster. In de nieuwe versie is het zelfs mogelijk om via beeld en geluid met elkaar te communiceren. Het sterkste punt vinden we de mogelijkheid om sessies op te nemen en te bewaren.

Ook het overzetten en synchroniseren van bestanden behoort tot de opties. We zouden daar wel graag de mogelijkheid zien om bestanden direct naar het dialoogvenster te kunnen slepen. Voor geavanceerdere transacties is er een VPN-verbinding aanwezig. Ook de Windows-klemborden kunnen gesynchroniseerd worden.

Snelle verbinding
De verbinding via TeamViewer is sneller dan bij soortgelijke programma’s als LogMeIn, omdat er hier wordt gekozen voor een P2P-verbinding in plaats van een omleiding via verafgelegen servers. Toch is er nog steeds SSL en 256-bit AES-encryptie voorzien.

Extra veiligheidsmaatregelen zijn de mogelijkheid om de machine te vergrendelen of te herstarten in veilige modus. Je kunt de besturing zelfs omdraaien als je je partner iets op je monitor wilt tonen. TeamViewer mist helaas printen op afstand en heeft geen Wake-on-LAN-functionaliteit, maar afgezien daarvan is dit de ultieme Nederlandstalige remotecontrolapplicatie voor thuisgebruikers.

TeamViewer 5
Prijs: gratis (voor thuisgebruikers) (november 2010)

PRO: verkrijgbaar op Windows; ondersteunt Mac OS X en Linux; doodeenvoudige installatie; veel mogelijkheden voor besturing; VPN-verbinding.
CONTRA: geen printen op afstand; Wake-On-Lan ontbreekt; drag-and-drop in bestandsdeling zou welkom zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business