Nieuws

Nederland verwerpt downloadwet Sarkozy

Minister Rosenthal steunt het voorstel van de Franse president Sarkozy om een wet tegen illegaal downloaden in te voeren niet.

De minister van Buitenlandse Zaken is tegen de zogenaamde threestrikeswet. Deze regel houdt in dat burgers na drie keer illegaal downloaden geen toegang meer krijgen tot internet. “Nederland zal deze wetgeving niet steunen”, zei Rosenthal in de Tweede Kamer, zo meldt het persbureau ANP.

Rosenthal besluit eveneens om het Europese congres over internetvrijheid, dat deze week in Parijs plaatsvindt, niet bij te wonen. Hij denkt dat de Fransen de bijeenkomst zullen gebruiken om hun strenge internetregels te promoten. Nu zal de ambassadeur naar Parijs gaan om de mening van Nederland te verduidelijken.

Karakter congres gewijzigd
Onder andere D66 en de digitale-burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom drongen aan op deze zet van de minister. In eerste instantie is de conferentie bedoeld om een gedragscode voor internetvrijheid te formuleren, een initiatief van Rosenthals voorganger Maxime Verhagen en zijn Franse ambtgenoot Bernard Kouchner.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business