Nieuws

Review: iLife ’11

Apple-topman Steve Jobs stelde onlangs de nieuwste versie van multimediasuite iLife ’11 voor aan het grote publiek. Wat is er allemaal nieuw, en hoe goed werkt het? Dat zoeken wij voor je uit.

iLife ’11 is een update van de Apple-suite die digitale media-applicaties bundelt. De versie van dit jaar voegt een handvol geavanceerde functies toe aan iPhoto, iMovie en Garageband, zonder de software gecompliceerder te maken. Het is jammer dat iDVD en iWeb geen updates hebben gekregen, maar iLife 11 blijft een goede softwarebundel voor wie met z’n Mac mediabestanden wil aanpassen en delen.

Installatie en interface
Zoals gewoonlijk wordt iLife voorgeïnstalleerd op nieuwe Macs, dus wie net een nieuwe MacBook Air of een andere Apple-computer heeft gekocht, kan al over de suite beschikken. Er is ook een korting voor wie pas nog een Mac met de oude versie heeft gekocht – wie de volle pot moet betalen, telt 49 euro neer. Op de testmachine, een recente MacBook, neemt de installatie zo’n twintig minuten in beslag.

iLife ’11 heeft een Mac nodig met een Intelprocessor, 1 GB RAM-geheugen, Mac OS X 10.6.3 of hoger, en 5 GB opslagruimte. In werkelijkheid kom je met 4,2 GB ook al toe, gesteld dat je alle programma’s uit de suite installeert. Deze versie van iLife kan niet geïnstalleerd worden op machines die Leopard draaien, dus je moet upgraden naar de laatste versie van OS X om iLife ’11 te kunnen draaien.

[related_article id=”158256″]

Hieronder vind je individuele besprekingen van de drie belangrijkste pakketten uit deze suite: iPhoto, iMovie en GarageBand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business