Nieuws

Kinect-hardware lijkt gehackt

Een Amerikaanse hobbyist heeft filmpjes online geplaatst waarin te zien is hoe hij de Kinect-hardware voor de Xbox 360 met een Windows-pc bedient.

Vorige week verkondigde Adafruit Industries, een Amerikaans bedrijf dat doe-het-zelfkits voor openbronelektronica verkoopt, 2.000 dollar uit te reiken aan de eerste persoon die de nieuwe bewegingscontroller voor de Xbox 360 van openbrondrivers zou voorzien.

Hacker AlexP van de NUI Group, een gemeenschap die onderzoek doet naar besturingsinterfaces, lijkt goed op weg. In een van zijn video’s is te zien hoe hij de Kinect-camera op en neer beweegt met zelfgeschreven software.

[related_article id=”161452″]

In de andere video zie je dat AlexP kleur- en dieptegegevens van de camera op zijn Windowscomputer kan uitlezen. Adafruit heeft nog niet bevestigd of de hacker aan alle voorwaarden heeft voldaan. Maar volgens Engadget is het hem helemaal niet om de geldprijs te doen.

Playstation Eye
De hacker, die in 2008 al de Playstation Eye-camera compatibel maakte met een computer, wil de Kinect-hardware naar eigen zeggen ondersteunen in de commerciële CL Studio Live-videobewerkingsoftware van zijn bedrijf Code Laboratories.

 

 

 

Microsoft gaf eerder al aan hard te zullen optreden tegen diegenen die hun hardware proberen te hacken. De vraag is welke legale stokken het achter de hand heeft. Als het tot een rechtszaak komt, kan AlexP zich beroepen op de Digital Millennium Copyright Act.

Die Amerikaanse wet, die auteursrechthebbenden moet beschermen tegen piraterij, werd deze zomer aangepast in het voordeel van voorvechters van openbrontechnologie. Het document stelt dat het jailbreaken van smartphones om er onofficiële programma’s op te draaien niet strafbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business