Nieuws

iTunes Ping op Twitter

Ping, de sociale muziekdienst die Apple afgelopen zomer voorstelde bij de introductie van iTunes 10, heeft een nieuwe partner: gebruikers van Twitter kunnen nu hun accounts koppelen.

“Nadat je de accounts aan elkaar hebt gekoppeld, worden al je activiteiten op Ping meteen ook kenbaar gemaakt aan de mensen die je volgen op Twitter – inclusief afspeelbare songpreviews en links naar de iTunes Store”, zo staat te lezen op de Twitterblog.

iTunes Ping was een van de zeldzame teleurstellende productlanceringen van Apple, grotendeels omdat het sociale netwerk van iTunes niet gekoppeld kon worden aan Facebook of Twitter. Bij de lancering zei Apple wel dat Ping-gebruikers de koppeling zouden kunnen maken met vrienden op Facebook, maar in de praktijk is dat nooit mogelijk geweest. Topman Steve Jobs had het over “onredelijke voorwaarden van Facebook waar we niet op konden ingaan”.

Twitter is blijkbaar flexibeler dan Facebook. De microblogdienst integreert zelfs previews van iTunes-songs in de interface van Twitter.com.

[related_article id=”158256″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business