Nieuws

Kinect gehackt, Microsoft ontkent

De geldprijs die beloofd werd aan de eerste persoon die openbrondrivers voor de Kinect-hardware schreef, is de deur uit. Mac OS X, Windows en Linux worden ondersteund.

Adafruit Industries, een Amerikaans bedrijf dat openbron-elektronicakits verkoopt, beloofde aanvankelijk duizend dollar voor de eerste hacker die de Kinect-camera voor de Xbox 360 van open drivers voorzag. Dat bedrag werd verdubbeld omdat Microsoft aangaf hard te zullen optreden.

3.000 dollar in totaal
Uiteindelijk ging een hacker met de alias Hector met drieduizend dollar aan de haal. Adafruit deed er immers nog duizend dollar bovenop nadat Microsoft zich laatdunkend had uitgelaten over de wedstrijd en de eerste hackpogingen.

[related_article id=”161452″]

Begin deze week slaagde een hobbyist erin om de Kinect met zijn Windows 7-computer aan te sturen. In een reactie aan Gamespot.com liet een woorvoerder van Microsoft weten dat interactie met een ander systeem geen hacken is zolang de hard- of software van het bedrijf niet wordt aangepast.

Drivers voor Mac, Windows en Linux
Dat was olie op het vuur van de hackersgemeenschap natuurlijk. De ontwikkelingen volgden zich in hoog tempo op met drivers voor Mac OS X, Linux en Windows als resultaat. Ondertussen is de eerste toepassing opgedoken.

Een ontwikkelaar die al geruime tijd onderzoek doet naar multitouchtoepassingen heeft de Kinect compatibel gemaakt met zijn fotobrowser. Hij kan nu met armbewegingen foto’s op zijn computerscherm selecteren, draaien en uitvergroten.

Nieuwe wedstrijd
Adafruit Industries heeft een nieuwe wedstrijd op poten gezet. Het looft telkens duizend dollar uit voor diegene (een persoon of team) die de coolste toepassing ontwikkelt en zich het meest inspant om programmeren voor de Kinect onder Linux te vergemakkelijken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business