Nieuws

Gartner ziet mooie toekomst voor opslag

In de Europese IT-sector kon het afgelopen jaar alleen in de hardwaremarkt groei worden genoteerd. Bedrijven blijven wel erg zuinig met uitgaven voor IT-diensten.

[related_article id=”152275″]

Gartner schat de Europese hardwaremarkt in 2010 op tachtig miljard dollar. Dat is een toename van 4,6 procent in vergelijking met vorig jaar. Volgens Gartner is de stijging het gevolg van de lage verkoopvolumes in 2009. Nu het dieptepunt van de financieel-economische crisis achter de rug lijkt, zouden bedrijven stilaan weer overschakelen op normale vervangingstermijnen voor hardware.
 
Van de verschillende segmenten in de hardwaremarkt had storage het minst te lijden onder de crisis. Omdat de vraag naar opslagcapaciteit exponentieel blijft groeien, verwacht Gartner dat het storagesegment tot minstens 2014 de beste leerling van de hardwareklas blijft. De markt voor pc’s, servers en printers zou de komende jaren afkalven, omdat bedrijven steeds meer de voorkeur geven aan goedkopere machines en configuraties. Volgens Gartner is die trend vooral in de West-Europese markt duidelijk zichtbaar.
 
Focus op kosten
De crisis heeft de grootste impact op de Europese markt van de IT-services. Volgens Gartner bedroegen de uitgaven voor IT-services in Europa dit jaar 234 miljard dollar. Dat is 5,6 procent lager dan in 2009. Waar vroeger de markt voor IT-services goed standhield tijdens een crisisperiode, blijken bedrijven nu toch heel erg kostengericht na te denken.
 
Gartner verwacht dat vanaf 2012 de Europese bedrijven voor het eerst meer zullen uitgeven aan software dan aan hardware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business