Nieuws

Ex-topman Facebook lanceert asociaal netwerk

Een voormalige topman van Facebook heeft samen met een van de oprichters van Napster het ‘asociale’ netwerk Path gelanceerd.

Path draait om het delen van foto’s uit je dagelijkse leven met maximaal vijftig vrienden. Dave Morin, die eerder platformmanager was bij Facebook, en Shawn Fanning van Napster noemen hun geesteskind in een blogpost daarom The Personal Network.

Geen populariteitsstrijd
Met de vriendenlimiet willen de ontwikkelaars ingaan tegen de populariteitswedstrijd die diensten als Facebook en Twitter soms zijn. Ook zul je er geen twee keer over hoeven na te denken of een foto wel geschikt is om op het internet te zwieren. Alleen je intieme kring krijgt hem immers te zien.

[related_article id=”161563″]

De dienst gaat van start met een applicatie voor iPhones met iOS 4.0 en hoger. Het is ook mogelijk om een account aan te maken via de website. Momenteel worden er nog ontwikkelaars voor een Android- en Blackberry-applicatie gezocht.

Beperkte functionaliteit
Foto’s die je binnen Path neemt, worden rechtstreeks geüpload en met je vrienden gedeeld. De bedoeling is dat je er kort de context en de locatie bij vermeldt en de afgebeelde personen of dingen tagt. Reeds gemaakte foto’s delen kan volgens ReadWriteWeb niet.

Andere mogelijkheden biedt de dienst (nog) niet. Een foto van een vriend leuk vinden, een reactie neerpennen of foto’s linken met je profiel op een andere netwerksite is geen optie.

Hoewel de mogelijkheden voorlopig beperkt zijn, krijgt deze nieuwe onderneming veel financiële steun. Onder meer de acteur Ashton Kutcher, Dustin Moskovitch van Facebook en Paul Buchheit, de uitvinder van Gmail, hebben volgens ReadWriteWeb in Path geïnvesteerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business