Nieuws

Windows Phone 7 kieskeurig met MicroSD

Fabrikanten van Windows Phone 7-telefoons geven sommige modellen naast intern ROM-geheugen voor het besturingssysteem een MicroSD-geheugenkaartsleuf mee voor dataopslag. Het voordeel voor verkopers is dat ze hetzelfde toestel dan in verschillende configuraties kunnen aanbieden met verschillende opslagcapaciteiten.

Maar Microsoft wilde aanvankelijk niet dat gebruikers de geheugencapaciteit kunnen uitbreiden, zo weet Engadget uit anonieme bron. Fabrikanten werd aangeraden de geheugenkaartjes met lijm te fixeren of op een andere manier verwisselen onmogelijk te maken.

Verschillen in prestatie
Nu luidt het standpunt om uitsluitend een door Microsoft goedgekeurd product te laten installeren door de verkoper. Door de prestatieverschillen tussen geheugenkaartjes van verschillende fabrikanten en verschillende snelheidscategorieën, kan Microsoft immers niet garanderen dat ze foutloos werken.

[related_article id=”161563″]

Het probleem is dat er momenteel nog geen goedgekeurde MicroSD-kaartjes te krijgen zijn voor consumenten. Alleen de verkopers kunnen ze in bulk aankopen. Microsoft laat ook na om duidelijkheid te scheppen over de eisen waaraan de geheugenkaartjes moeten voldoen om het certified for Windows Phone 7-label te mogen dragen.

Ervaringen van gebruikers van verschillende WP7-toestellen die de stap waagden, leren dat niet alle MicroSD-geheugenkaartjes werken en dat er geen lijn zit in de snelheidsklasses en merken die wel compatibel zijn.

Originele geheugenkaarten zijn beveiligd
Bovendien worden de originele MicroSD-kaartjes die in de verschillende WP7-smartphones zitten niet herkend door vrijwel alle andere toestellen. Volgens Engadget ligt dat aan de ingebouwde beveiligingsfunctie van de Secure Digital-standaard.

Een nieuw geheugenkaartje dat met een WP7-toestel wordt geactiveerd krijgt immers een unieke sleutel toegewezen, waardoor het alleen door dat toestel kan herkend worden. In andere smartphones of computers wordt zo’n geheugenkaartje niet eens gezien.

Nokia biedt hulp
Voorlopig is de enige mogelijkheid om een door WP7 beveiligd kaartje te recupereren, het formatteren met een Symbian-toestel van Nokia. Symbian is een van de weinige platformen die de beveiliging van de (Micro-)SD-standaard ondersteunt, schrijft Engadget.

Wie zijn geheugen wil uitbreiden maar niet het risico wil lopen om met een geblokkeerd geheugenkaartje te blijven zitten (indien je al een geschikt nieuw kaartje vindt), kan dus maar beter nog even afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business