Nieuws

Android problematisch voor Angry Birds

Angry Birds is met meer dan 35 miljoen downloads, op Snake na, het populairste mobiele spel ooit. Het is momenteel beschikbaar voor de iPhone en de iPad, Android-toestellen, enkele Symbiansmartphones van Nokia en de WebOS-apparaten van Palm.

Hoewel het om hetzelfde spel gaat, verschilt de speelbaarheid van platform tot platform. Het verschil tussen de populairste twee mobiele besturingssystemen waarvoor het verkrijgbaar is, Android en iOS, is opmerkelijk.

Fragmentatie Android
Het voordeel van Android is dat het flexibel genoeg is om met meerdere hardwareconfiguraties te werken. Nadeel is dan weer dat een applicatie of een spel programmeren dat op al die verschillende toestellen moet werken, niet vanzelfsprekend is. Apple daarentegen heeft maar een fractie van het aantal modellen met Android in de aanbieding.

[related_article id=”158256″]

Sinds de volledige versie van Angry Birds vorige maand beschikbaar werd voor Android-toestellen, werd dit verschil pijnlijk duidelijk. In tegenstelling tot bij de verschillende iOS-apparaten hapert het spel op sommige Android-smartphones zo erg dat het niet speelbaar is. Vooral de minder krachtige toestellen hebben dit probleem.

“We hebben met de laatste update geprobeerd om Angry Birds op zo veel mogelijk Android-toestellen beschikbaar te maken, maar ondanks onze inzet zijn we er niet in geslaagd om optimale prestaties te kunnen garanderen”, schreef de ontwikkelaar gisteren op zijn blog.

Light-versie
De toestellen waarover de meeste klachten kwamen worden daarom niet meer ondersteund. Op de blog van Rovio Mobile vind je een overzicht. Maar niet getreurd, de ontwikkelaar zal een lichtere versie van zijn kaskraker ontwikkelen om ook die Android-gebruikers van boze vogels te kunnen voorzien. Angry Birds Light is momenteel in ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business