Nieuws

Trend Micro Titanium Maximum Security 2011

Trend Micro’s vernieuwde totaalpakket is een hele mondvol, maar zijn nadruk ligt toch op eenvoud en stroomlijning. Hoewel de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend is, vinden we de suite nog niet zo licht en waterdicht als we hadden gehoopt.

De van oorsprong zakelijke beveiliger heeft met zijn Titanium-lijn een frontale aanval geopend op de consumentenmarkt. Het ontwerp van Maximum Security 2011 is wat dat betreft een succes: heldere kleuren in een compacte schil met de juiste nadruk op vitale functies.

We zijn blij met het speelse gemak waarmee we ouderlijke controle en de systeemtuner kunnen instellen, al willen we in het laatste geval wel eerst zien wat we wissen uit het register. Hoogtepunt is de geautomatiseerde updatefunctie, die de gebruiker zorgen uit handen neemt.

[related_article id=”161920″]

Trend Micro heeft qua bescherming de blik naar de cloud verplaatst, wat moet zorgen voor minder systeembelasting en snellere responstijd. Uit onze beschermingstest blijkt dat Maximum Security 2011 zijn mannetje staat bij het afstoppen van virussen, maar het vertrouwt wat ons betreft te veel op zijn online dienst Trend Micro Housecall voor schoonmaak van geïnfecteerde systemen.

Systeembelasting
In onze labtest blijft het pakket licht achter op de best presterende suites. Ook blijkt uit onze benchmarks dat Maximum Security 2011 net iets meer het systeem vertraagt dan vergelijkbare totaalpakketten. We voegen wel toe dat je de systeembelasting zelf kunt afstellen in de opties.

Trend Micro rekent bij netwerk- en programmacontrole verrassend genoeg op de (overigens uitstekende) Windows-firewall. Dat houdt in: geen programmacontrole met mogelijk irritante pop-ups, waarbij andere delen van de suite eventuele boosdoeners elimineren. Een slimme keuze, al blijft het een goed idee om de aanvullende Firewall Booster in te schakelen.

Trend Micro Titanium Maximum Security 2011
Prijs: 59,95 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: oudercontrole gekoppeld aan Windows-accounts; 10 GB online opslag; vliegensvlugge installatie; reusachtig aantal extra’s; lage systeemdruk.
CONTRA: te weinig informatieverstrekking systeemtuner; leunt te veel op cloudbeveiliging: ouderlijke controle eenvoudig te omzeilen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business