Nieuws

Norman Security Suite Pro 8

Norman is een van de veteranen van de securityindustrie. Terwijl andere suites grondig zijn gerenoveerd, heeft Norman ervoor gekozen om bij zijn vertrouwde interface met groen-witte kleurschema zonder toeters en bellen te blijven.

De heldere menustructuur en duidelijk ingedeelde submenu’s zijn pluspunten, maar door gebrek aan accentuering is het lastig om vitale functies snel te vinden.

Te technisch voor leken
Tijdens de installatie is het weliswaar mogelijk om de suite in te stellen voor onervaren gebruikers, maar door het technische taalgebruik lijkt dit programma ons meer geschikt voor bekenden van securitysoftware. Zij zullen met Normans suite hun hart kunnen ophalen. Met gereedschap als de Advanced Ports Viewer en de Real-Time Log Utility kun je tot in detail je netwerkverkeer in de gaten houden.

Dankzij het inschakelen van de ‘screensaver scanner’ controleert Security Suite Pro je computer als je niet voor het scherm zit. We zijn niet onder de indruk van Normans firewall. Verschillende lektesten weten de verdedigingsmuur probleemloos op het verkeerde been te zetten, en hij laat de beslissing voor programmatoegang te vaak over aan de gebruiker.

Ouderlijke controle makkelijk te omzeilen
De aanwezige ouderlijke controle is eenvoudig instelbaar, maar mist chatcontrole. Tijdens het testen ondervinden we bovendien dat hij eenvoudig is te omzeilen. Veel beveiligers hebben inmiddels functionaliteit ingebouwd die gevaarlijke websites herkent voordat ze schade kunnen aanrichten. Uit onze vergelijkende malwaretest weet Norman slechts minder dan de helft van de testsamples af te stoppen.

Ook in het detecteren van malware presteert Security Suite Pro 8 onder de maat. Mocht een virus door je verdediging zijn gebroken, dan heeft Norman met de Outbreak Mode weliswaar een vangnet paraat, maar er zal meer nodig zijn om de horde buiten te houden. Norman Security Suite Pro is een van de meer betaalbare suites in deze vergelijking, maar technische kennis is wel vereist om hem optimaal te benutten.

We missen bovendien moderne extra’s als privacybescherming of een systeemtuner, extra’s die de suite een streepje voor kunnen geven op de concurrentie.

Norman Security Suite Pro 8
Prijs: 64,95 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: tot in detail instelbaar; screensaver met scanner.
CONTRA: installatieproblemen op 64-bit Windows 7; tegenvallende bescherming besmette websites; ouderwetse firewall; weinig extra’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business