Nieuws

Koeweit verbiedt spiegelreflexcamera’s

Koeweit heeft een verbod op het gebruik van spiegelreflexcamera’s in het openbaar ingevoerd voor niet-journalisten.

Ongelooflijk, maar waar. Wie met zijn reflexcamera een foto van een bezienswaardigheid in Koeweit neemt en niet tot de pers behoort, kan een boete krijgen. Dit hebben het ministerie van Informatie, Sociale Zaken en Financiën besloten, aldus de Kuwait Times.

Volgens een journalist van The Next Web uit het Midden-Oosten is dit verbod niet erg verbazingwekkend. De Koeweitse overheid is namelijk nogal conservatief. Wel gek is dat zelfs de inwoners van de staat de maatregel zouden ondersteunen.

[related_article id=”152275″]

De regel is niet van toepassing op digitale compactcamera’s. Hoe dat uitpakt in de praktijk is daarentegen nog maar de vraag. Dat niet elk opnameapparaat voor foto’s verboden wordt, komt waarschijnlijk door de mobiele telefoons, die meestal met een camera uitgerust zijn. Het verbod slaat daarom eigenlijk nergens op.

“Dit is een voorbeeld van een overheid die technologie verbiedt omdat ze niet wil leren hoe ze hiermee om moet gaan”, concludeert de journalist.

Een amateurfotograaf uit Koeweit stelt tegenover Koeweit Times dat zo’n zware zwarte camera met een grote lens afschrikt. Sommigen denken dat het een wapen is.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business