Nieuws

Acer lanceert nieuwe mobiele lijn

Computerproducent Acer heeft een Androidsmartphone, drie nieuwe tablets en een laptop met twee schermen aangekondigd. De tablets en de smartphone moeten in april 2011 in de Amerikaanse winkels liggen.

Een naam voor de nieuwe smartphone heeft Acer nog niet. Dat meldt CNet. Wel staat vast dat het toestel leentjebuur speelt bij zijn grotere tabletbroers. Het scherm krijgt een diagonaal van 4,8 inch en een resolutie van maar liefst 1.024 bij 480 pixels.

Pc-ervaring op smartphone
Voordeel van die hoge resolutie is dat inzoomen op webpagina’s en scrollen niet meer nodig is. Combineer dat met een 21:9-beeldverhouding en je krijgt volgens Acer dezelfde gebruikservaring als bij een computer.

[related_article id=”161563″]

Ook de overige hardware is niet mis. De Snapdragonprocessor rekent met een kloksnelheid van 1 GHz, de 8-megapixelcamera aan de achterzijde kan video in 720p opnemen en aan de voorzijde zit een 2-megapixelcamera waarmee je kan videobellen.

Het toestel ondersteunt de 3G-standaard HSDPA, 802.11n-wifi, bluetooth 3.0, kan media delen via DLNA en heeft Dolby Mobile-technologie aan boord. Ondersteuning voor Flash is eveneens aanwezig. Welke versie van Android het toestel zal draaien, is nog niet bekend.

Tablets
Van de drie nieuwe tablets draaien er twee op Android. Eentje heeft een schermdiagonaal van 10,1 inch, de andere meet zeven inch. De grote tablet wordt aangedreven door een Tegra 2-processor van Nvidia en heeft als extraatje een HDMI-uitgang.

De kleinere tablet rekent op een Qualcomm-processor met twee rekenkernen van 1,2 GHz. Beide Androidtoestellen ondersteunen Flash 10.1 en hebben een schermresolutie van 1.024 bij 800 pixels.

De laatste tablet heeft een scherm met een diagonaal van 10 inch en Windows 7 als besturingssysteem. Dit toestel, dat geleverd wordt met een dockingstation met toetsenbord, rekent op een nieuwe AMD-processor waarover nog niets bekend is. Ook hier zijn twee camera’s voorzien. Internet via 3G is een optie.

Laptop met dubbel touchscreen
Als laatste, maar zeker niet de minste, komt Acer met de Iconia op de proppen. Deze Windows 7-laptop heeft een tweede touchscreen van 14 inch op de plaats waar normaal het toetsenbord zit. Het apparaat kan commando’s van tien vingers tegelijkertijd herkennen en kan zo een virtueel toetsenbord tevoorschijn toveren.

Het hart van het toestel is een Core i5-processor van Intel. Het DDR3-ramgeheugen is 4 GB groot en de graphics neemt de geïntegreerde Intel-chip voor zijn rekening. Hoeveel de Iconia moet kosten en over de beschikbaarheid is nog niets bekend. Acer beschouwt de Iconia dan ook als een conceptmodel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business