Nieuws

A-Solar City Bag Go Pro

Met de City Bag van A-Solar laad je een mobiel apparaat op als er geen stopcontact in de buurt is. Op de klep van de City Bag Go Pro bevindt zich een klein en flexibel zonnepaneel van 2,7 inch dat een meegeleverde batterij met een capaciteit van 5.000 mAh oplaadt.

De batterij is voorzien van enkele blauwe ledlampjes die aanduiden of hij oplaadt, en hoeveel stroom er nog rest. De City Bag is overigens ook in een goedkopere uitvoering met een batterij van slechts 1.800 mAh beschikbaar.

Heleboel adapters
De batterij heeft twee USB-poorten, waarmee via de meegeleverde set adapters tal van apparaten kunnen worden aangesloten en opgeladen. Zit de juiste adapter voor je toestel er niet bij, dan kun je deze met wat geluk nog terugvinden in de online A-Solar-shop, of de USB-laadkabel gebruiken die wellicht bij je apparaat geleverd werd.

De tas zelf meet 27 bij 22 bij 7 cm, en biedt dus ook voldoende plaats voor een tablet zoals de iPad van Apple.

Geen ideale omstandigheden
We plaatsen de City Bag met een bijna lege batterij in een mooi herfstzonnetje op de vensterbank. Na twee dagen laden geeft de batterij-indicator nog steeds maar twee van de drie mogelijke streepjes weer. A-Solar raadt dan ook aan om de batterij voor het eerste gebruik volledig op te laden via het stopcontact met de meegeleverde adapter. Ook wordt aangeraden om het zonnepaneel niet achter glas te gebruiken.

Maar goed, ook in het echte leven zul je de City Bag Go Pro wellicht meestal in niet-optimale omstandigheden gebruiken, zoals in de schaduw, achter een autoruit of met een paneel dat niet optimaal georiënteerd is.

Hoe dan ook, als je regelmatig je mobiele apparaten herlaadt en er staat geen zomers zonnetje aan de hemel, dan zal de batterij ooit droog komen te staan. Maar zelfs dan is de City Bag Go Pro een nuttige opbergtas die dankzij de batterij je mp3-speler, mobiele telefoon of iPad van vele uren extra autonomie kan voorzien.

A-Solar City Bag Go Pro!
Prijs: 99 euro (december 2010)

PRO: laadt twee aparaten gelijktijdig op; reservestroom voor je apparaten als er geen stopcontact in de buurt is.
CONTRA: alleen snel laden in optimale omstandigheden; niet alle mogelijke connectors worden meegeleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business