Nieuws

Officiële Apple Store in Nederland

Apple opent binnenkort een officiële Apple Store in Nederland, in het Hirschgebouw aan het Amsterdamse Leidseplein.

Dit meldt de website One More Thing, die het bericht ontving via "verschillende, waarvan een aantal zeer betrouwbare bronnen". Op dit moment zijn er alleen zogenoemde Premium Resellers in Nederland. Dat zijn zelfstandige handelaars die voornamelijk Apple-producten verkopen.

Maar in 2011, vermoedelijk in de lente, gaat er dus ook een officiële Apple Store open in Amsterdam. Op de derde verdieping van het Hirschgebouw heeft Apple Benelux sinds vorig jaar zijn kantoor. Beneden is er nu een kunstgalerie. Tegenover One More Thing bevestigen medewerkers van de galerie echter dat de ruimte verhuurd is aan de technologiefabrikant.

[related_article id=”158256″]

Daarnaast heeft de hardwareboer al een vergunning voor het openen van een winkel aangevraagd bij de gemeente. Ook is hij op zoek naar personeel en benadert hij bedrijven voor technische en bouwkundige aanpassingen aan het pand.

Wereldwijd zijn er 323 Apple Stores, waarvan slechts achttien in Europa. De opening van Apple Stores op ons continent begon pas in 2007. Daarvoor lag de nadruk op de Amerikaanse, Britse en Aziatische markt.
 

amsterdamapplehardwarenieuwsstore

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen