Nieuws

PC Tools Performance Toolkit 2011

Een vertraagde pc is een van de grootste irritaties voor computergebruikers. De vernieuwde PC Tools Performance Toolkit 2011 beweert weer vaart te kunnen krijgen in je computer. Naast de gebruikelijke schoonmaakmiddelen biedt deze gereedschapskist bestandsherstel, systeemoptimalisering en andere hulp.

Zodra je Performance Toolkit 2011 hebt geïnstalleerd, voert de software meteen een eerste scan uit. PC Tools treft liefst tweeduizend problemen aan en presenteert die stuk voor stuk in zijn aantrekkelijke en overzichtelijke interface. Rechts in beeld zien we een beschrijving van de aangetroffen problemen in normale mensentaal, links vinden we terug in welke categorie de applicatie vindt dat die problemen thuishoren.

Diepgaand herstel
Na het klikken op Herstellen, neemt het feitelijke schoonmaakwerk luttele seconden in beslag. Na afloop worden we meegenomen naar een optimalisatiescherm, dat ons vertelt dat onze pc allesbehalve gezond is. We starten vervolgens een tweede scan, die op zoek gaat naar overbodige rommel en meteen ook nagaat welke beschadigde bestanden reparatie vereisen.

We krijgen, ondanks de reparatie, ons systeem niet hoger dan het medium-keurmerk. Als je afzonderlijke reparaties wilt uitvoeren, zijn er deelapplicaties te vinden zoals een registerschoonmaker, optimalisatietool, of bestandsvernietiger. We stellen prijs op de flexibiliteit, die zich uit in zelf samengestelde scans en herstelmogelijkheden voor bestanden die per ongeluk zijn gewist van het systeem, of zelfs uit de Windows-prullenbak.

Iets mindere prestatie
Met de Geekbench-prestatiemeter bekijken we hoe goed Performance Toolkit 2011 is in het verbeteren van onze testlaptop. We zien dat PC Tools in de algemene scores iets minder presteert dan vergelijkbare betaalde kits en een middenmoter is bij het versnellen van de opstarttijd. Wel weet het de tijd die nodig is om bestanden te kopiëren aanzienlijk terug te brengen.

We kijken vervolgens of de schoonmaak van ons systeem de reactiesnelheid van onze testcomputer verbetert. Hoewel dit wel degelijk het geval is, gaf Iolo System Mechanic 10 ons veel betere resultaten. Maar we merken toch een behoorlijke prestatieverbetering en de programmamakers liegen dus niet over de herstellende vermogens.

Geschenk
Performance Toolkit 2011 doet meer dan alleen repareren. Je kunt je pc ook op alle mogelijke manieren tweaken. Onze favoriet is de Tuneup-functionaliteit, die je een overzicht toont van alle lopende processen en daar gelukkig ook heldere uitleg bij geeft. Je kunt ze in datzelfde overzicht vervolgens meteen blokkeren.

Hoewel PC Tools een solide schoonmaakkit is, stuit de beperking van drie licenties ons nogal tegen de borst. In een huishouden waar je al snel boven de drie machines uitgaat, is 80 euro een te grote investering. Als je echter geen expert bent, kan de heldere uitleg van Performance Toolkit 2011 een geschenk uit de hemel zijn.

PC Tools Performance Toolkit 2011
Prijs: 39,95 euro (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: helder taalgebruik; brede waaier aan gereedschap; snelle schoonmaker; uitstekende informatieverstrekking.
CONTRA: minder effectief als vergelijkbare programma’s; licentiebeperking is dure grap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business