Nieuws

Michael Jackson speelt vuvuzela op Nintendo DS

Hij was bijna uit ons bewustzijn verdrongen, maar speluitgever Ubisoft heeft de vuvuzela nog eens bovengehaald. Ditmaal om piraten te irriteren.

Wie in het bezit is van een zogenaamde flashcard voor de draagbare DS-console van Nintendo, en denkt het dansspelletje Michael Jackson: The Experience illegaal te kunnen afspelen, komt bedrogen uit.

Uit een filmpje op YouTube blijkt dat ontwikkelaar Ubisoft een wel zeer inventieve DRM-maatregel heeft ingebouwd. De illegale kopie van het spel die kort na de lancering via het internet werd verspreid, blijkt onspeelbaar door het geluid van vuvuzela’s.

Muziek overstemd
En een spel dat de naam van Michael Jackson draagt, wordt natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk als zijn muziek niet te horen is. Daarnaast worden enkele hints die onmisbaar zijn tijdens het spelen niet vertoond. Dat meldt TinyCartridge.com.

Piraterij is een ware plaag op de Nintendo DS en met deze tactiek hoopt Ubisoft kostbare verkooptijd te winnen. Doordat criminelen een op het eerste zicht perfecte kopie van het spel verspreiden, wordt de piraat om de tuin geleid.

Verwarring zaaien
Als er een nieuwe versie opduikt die geen vuvuzela’s bevat (wat alleen maar een kwestie van tijd is) dan is de beveiligde kopie al wijdverspreid en is de downloader vooraf niet zeker of hij wel de juiste te pakken heeft.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business