Nieuws

Seagate wil geen fusie met Western Digital

Seagate heeft een overnamebod van rivaal Western Digital afgewezen. Bij een ja zou Western Digital veruit de grootste fabrikant van harde schijven zijn geworden.

Nieuwsdienst Bloomberg bericht op basis van enkele bronnen binnen de industrie dat naast TPG Capital, een van de grootste privé-investeerders ter wereld, ook Western Digital interesse toonde in zijn rivaal Seagate. Die hield echter de boot af.

Monsterbedrijf
“Het monsterbedrijf dat gevormd zou worden door de overname van Seagate zou zich moeten onderwerpen aan antitrustonderzoeken en er zouden managers moeten opstappen omdat de productlijnen van beide bedrijven te zeer overlappen”, verklaarden de anonieme bronnen.

[related_article id=”152275″]

Western Digital zou tien tot vijftig procent meer hebben willen betalen dan wat TPG al had voorgesteld. Dat gaat volgens een andere bron dan om een bedrag van meer dan 7,5 miljard dollar. Eind vorige maand wees Seagate dit voorstel definitief af.

Hoewel Western Digital minder verkoopt dan Seagate is zijn marktwaarde groter. Western Digital wordt geschat op ongeveer 8 miljard dollar, terwijl Seagate er 6,9 miljard waard is.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business