Nieuws

Xbox 360 wint in november

De Xbox 360 van Microsoft is de enige spelconsole waarvan afgelopen maand meer exemplaren de deur uit vlogen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Industrieanalist Michael Pachter van Wedbush schat dat Microsoft in november 1,075 miljoen consoles verkocht. Dat is een stijging van 31 procent tegenover november 2009. De Xbox 360 is bovendien de enige console die voor november stijgende verkoopcijfers op jaarbasis kan voorleggen. Dat meldt CNet.

Sterk eindejaar voor Microsoft
Microsoft zet daarmee de tendens voort. In oktober lag de verkoop op jaarbasis zelfs nog hoger met een stijging van 34%. Als de plannen om voor het einde van het jaar 5 miljoen Kinect-uitbreidingen te verkopen slagen, kent de Xbox 360 een uitstekend kwartaal.

[related_article id=”161452″]

De cijfers die Pachter aanhaalt, zijn niet de eigenlijke verkoopcijfers maar schattingen. Onderzoeksbureau NPD publiceert traditioneel verkoopgegevens enkele dagen na Pachters inschatting. Dat oordeel wordt als het definitieve verkoopcijfer voor hard- en software beschouwd.

DS is meest verkochte console
Wat het volume van de verkoop betreft, doet volgens Pachter alleen de DS van Nintendo het beter. Daarvan gingen afgelopen maand 1,425 miljoen stuks over de toonbank. Maar dat is wel een daling op jaarbasis van zestien procent.

De PlayStation 3 van Sony toont een daling van acht procent, 650.000 PS3’s verwisselden vorige maand van eigenaar. De verkoop van de Wii ligt 23 procent lager met 975.000 stuks in totaal. Nintendo heeft het al een heel jaar moeilijk en leed in de periode tussen april en september zelfs 24,6 miljoen dollar verlies.

Software
De teruglopende verkoop van software voor de DS en de Wii speelde daar een grote rol in. Ook in november daalde de verkoop volgens Pachter op jaarbasis. Er werd 31 procent minder aan Wii-spellen verkocht. De totale waarde ligt rond de 280 miljoen dollar.

Microsoft en Sony doen het goed wat de verkoop van software betreft. Volgens Pachter staat Microsoft ook hier aan kop. Het verkocht 36 procent meer games, samen goed voor 700 miljoen dollar. Sony kende de grootste stijging op jaarbasis met 48 procent tot 395 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business