Nieuws

Kamer: Snel internet moet in hele land

De Tweede Kamer wil dat heel Nederland binnen een paar jaar over een snelle internetaansluiting beschikt.

Tweede Kamerlid Afke Schaart (VVD) dient hierover een motie in, die door de hele Kamer gesteund wordt. “We zijn koplopers op het gebied van breedbandinternet maar niet voor iedereen, 100.000 tot 200.000 huishoudens en ondernemingen in Nederland hebben geen snel internet in de buitengebieden”, meent Schaart.

“Bijvoorbeeld een architect die zich als zelfstandige wil vestigen in een buitengebied kan dat nu niet vanwege het gebrek aan snel internet. Dat moet veranderen, om zo economisch groei en innovatie in alle regio’s van Nederland te bevorderen.”

Ambitieuze doelstelling
Het is de doelstelling van de Europese Commissie dat heel Europa in 2020 toegang heeft tot snel internet met een minimumsnelheid van 30 Mbps. Minstens de helft moet een verbinding hebben die sneller is dan 100 Mbps. “Er is Europees geld hiervoor beschikbaar, wat in de ons omringende landen veel wordt gebruikt, maar Nederland blijft achter”, aldus het Kamerlid.

Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, moet zorgen voor de landelijke breedbanddekking. 1 februari moet hij een toelichting geven over de situatie in Nederland, met daarbij specifieke aandacht voor de buitengebieden.

Volgens een onderzoek van Telecompaper zal negentig procent van de Nederlandse huishoudens in 2014 over een breedbandverbinding beschikken.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business