Nieuws

Piraterijbestrijder kopieert illegaal mp3’s

Een Noorse schrijfster die piraterij van haar e-boeken verwerpt, is in een interview te kijk gezet door haar zoon. Ze heeft blijkbaar zelf 1.800 mp3’s gekopieerd.

“Piraterij maakt me erg bang”, stak schrijfster Anna B. Ragde van wal in een interview met de krant Dagens Næringsliv. “Ik weet niet wat te zeggen, ik kan er niet door slapen. Ik heb berekend dat ik al een half miljoen kronen (63.000 euro) heb verloren aan piraterij, misschien wel meer.”

Ze zei ook nog dat ze tegen andere vormen van kopiëren is. Ze vindt kopiëren gelijkstaan aan diefstal en voelt sympathie voor de muziekindustrie.

Piratenzoon
Verderop in het interview blijkt dat de dame in kwestie wel illegale handtassen in haar bezit heeft. Want de echte zijn veel te duur, zegt ze.

Jo, de zoon van Anna B. Ragde, vertelt ook over haar iPod, die volstaat met gekopieerde mp3’s. “Je hebt een illegale mp3-collectie. We hebben de eerste 1.500 nummers van één plek gekopieerd en 300 van een andere.”

Volgens een vertaling van het artikel door Torrentfreak heeft de schrijfster in een vervolginterview gezegd dat haar iPod niet representatief is voor haar relatie met de muziekindustrie. En ze probeert de muziekpiraterij af te wentelen op haar zoon.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business