Nieuws

iPad-app Suske & Wiske al 80.000 keer gedownload

De Suske & Wiske-applicatie voor de iPad en de iPhone is tot en met zaterdag al 80.000 keer gedownload. Dat zegt Liesbeth Janssen van WPG Uitgevers België.

De stuivende stad, het album van de striphelden dat op dit moment in De Standaard verschijnt, werd vorige week ook uitgebracht als een app voor de Apple iPad.

WPG ging aankloppen bij Het Geluidshuis om een hoorspel te maken. Daarvoor werden acteurs ingehuurd als Vic De Wachter (Jerom), Sien Eggers (Sidonia) en Gene Bervoets (Sus Antigoon). Dat hoorspel kan gekocht worden op audio-cd, samen met de gedrukte strip. Maar de audioversie werd ook gecombineerd met de tekeningen tot een speciale iPad-uitvoering, met hulp van het Gentse bedrijf Little Miss Robot.

De iPad-app van Suske & Wiske toont de volledige strip, plaatje voor plaatje. Je hoort de acteurs en geluidseffecten, en hier en daar zie je een beetje animatie. Een tekenfilm wordt het niet, wel een strip van een heel nieuwe soort.

De iPad-app stelt je dan ook in staat om het album op een meer traditionele manier te doorbladeren, pagina per pagina. Of, op de iPhone, strook per strook.

Eerste test
Het blijft voorlopig bij één album. Als de eerste digitale Suske en Wiske goed verkoopt, kan er wel een vervolg komen. WPG overweegt om een volgende keer een stap verder te zetten, met meer geavanceerde animatie-effecten. Maar dat zou dan actieve medewerking van de tekenaars vergen.

De app van De stuivende stad kan nog tot morgen gratis worden gedownload. Daarna is de prijs 3,99 euro op iPhone en iPod Touch, 4,99 euro op iPad. Dat is net iets minder dan de 5,25 euro van de gedrukte strip.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business