Nieuws

Nokia voert ruzie met Apple op

Nokia start een nieuwe veldslag in zijn patentenoorlog met Apple door bijkomende patentclaims in te dienen in Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland.

In totaal dient Nokia nu dertien extra patentenclaims in, wat het totaal op 37 claims tegen Apple brengt. De hele oorlog is in gang gezet door Nokia in 2009 met een klacht over patenten voor gsm, 3G en wifi. Apple sloeg terug met dertien claims, waarop Nokia weer antwoordde met klachten over de iPad. En het voegde er nog extra claims aan toe in september.

Voor een overzicht van de patentklachten die Nokia ditmaal indient, beginnen we in Groot-Brittannië. Daar beweren de Finnen dat Apple vier patenten schendt voor aanraakinterfaces en applicatiewinkels op het toestel.

[related_article id=”158256″]

In Duitsland legde Nokia zeven klachten neer. Deze gaan over tekstberichten, belleridentificatie en schermverlichting. In Nedeland gaat het om twee patentclaims over signaalruisonderdrukking en iets wat Nokia raadselachtig omschrijft als ‘functionaliteiten van gegevenskaarten’.

Tien jaar voor de iPhone
“De uitvindingen van Nokia die beschermd worden door deze patenten omvatten er verscheidene die zorgen voor aantrekkelijke gebruikservaring”, zegt Paul Melin, de patentenbaas bij Nokia. “Voorbeelden zijn een veegbeweging om op een aanraakscherm door content te navigeren, of toegang tot steeds verschillende diensten met een applicatiewinkel op het toestel. Beide patenten zijn meer dan tien jaar vóór de iPhone ingediend.”

De patentenoorlog tegen Nokia is trouwens niet het enige gevecht om intellectuele eigendommen waar Apple in verwikkeld is. Eerder dit jaar vuurde het bedrijf al een paar aanklachten voor patentbreuk af op telefoonbouwer HTC. Die antwoordde ook met patentklachten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business