Nieuws

EU-onderzoek naar McAfee en Intel?

Europa is ongerust over Intels plannen om beveiligingssoftwaremaker McAfee te kopen. De deal zal daardoor hoogstwaarschijnlijk vertraging oplopen.

Medio 2010 heeft chipmaker Intel zijn voornemen om McAfee te kopen onthuld. Het plan is om chips te gaan maken waarin de beveiliging ingebakken zit. Maar het lijkt erop dat Intel die plannen nog even in de koelkast kan laten.

De overname heeft de aandacht van Europa getrokken en is volgens The Wall Street Journal het voorwerp van een onderzoek.

Andere beveiligers benadeeld?
De Europese mededingingsautoriteiten hebben ook al herhaaldelijk vragen gesteld aan concurrerende beveiligingssoftwarebedrijven. Ze willen te weten komen of McAfee een voordeel zou hebben als het exclusieve toegang krijgt tot bepaalde functies van de chips.

Europa heeft volgens The Wall Street Journal nog tot 12 januari 2011 de tijd om te beslissen of er een extra onderzoek moet komen voordat de deal goedgekeurd kan worden.

Intels oorspronkelijke plan was de overname eind dit jaar rond te krijgen. Als Europa bijkomende onderzoeken gaat voeren, is de deal op zijn vroegst halverwege 2011 klaar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business