Nieuws

Google blaast Wave nieuw leven in

Google recyclet een deel van de technologie van het geflopte Wave-experiment. De opvolger, Shared Spaces, mikt vooral op de integratie met bestaande sociale media zoals Twitter, Facebook en het eigen Google Buzz.

Google Wave moest gebruikers ertoe aanzetten om samen een document te bewerken, en tegelijkertijd te kunnen overleggen over de wijzigingen. Een soort Google Docs met chatfunctie dus.

Maar deze opzet mislukte: de stap om een wave aan te maken bleek vaak te groot. En het bedenken van praktische toepassingen viel ook niet mee. De dienst wordt daarom in 2011 afgesloten.

Lagere drempel
In opvolger Shared Spaces komt Google nu met een aantal concrete voorstellen: bijvoorbeeld samen een kaart bewerken, een poll opzetten of een sudoku invullen. Google noemt deze toepassingen Gadgets.

[related_article id=”158901″]

De mogelijkheden van deze spaces zijn dus een stuk beperkter dan bij Google Wave. Maar daardoor wordt het net laagdrempeliger, wat de toepasbaarheid verhoogt.

Google mikt er dan ook vooral op dat er vanuit sociale media naar een bepaalde space wordt gelinkt. Om dit nog makkelijker te maken, is een Google-account niet eens nodig om in te loggen: het is ook met een Facebook- of Twitter-account mogelijk om een space aan te maken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business