Nieuws

Password Memory 2010 3.0.3

De naam van de tool laat weinig aan de verbeelding over: het is niets meer of minder dan een wachtwoordkluis die al je inloggegevens veilig versleuteld in een database stopt.

Start je Password Memory de eerste keer op, dan wordt je meteen gevraagd de locatie en het wachtwoord voor je (eerste?) database in te vullen. De databasetechnologie is zo van Firebird geplukt en biedt met de 256-bits encryptie voldoende veiligheid.

Meteen daarna beland je in het hoofdvenster van het programma, waarvan de interface regelrecht van Microsoft lijkt te komen. Het aantal opties is beperkt. Er is bijvoorbeeld maar één tabblad met een handvol rubrieken. Dat maakt dat je er onmiddellijk mee aan de slag kunt.

[download_file]

Wachtwoordsuggesties
Een nieuw item aanmaken houdt in dat je een geschikte naam bedenkt en ook de bijhorende gegevens invult (gebruikersnaam en wachtwoord). Een ingebouwde wachtwoordgenerator zorgt desgewenst voor een stevig exemplaar, gebaseerd op je eigen criteria: een bepaald aantal tekens, hoofd- en kleine letters, cijfers en speciale karakters.

Verder kan je een geldigheidsduur voor je aanmelding ingeven en als je dat wil ook de bijhorende URL. Handig is nog de mogelijkheid om items te groeperen, wat een uitgebreide database overzichtelijker en beter hanteerbaar maakt.

Heb je inloggegevens nodig voor het aanmelden bij een of andere service, dan kun je zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord vanuit de tool naar het invoerveld verslepen. Of je maakt een omweggetje via het Windows-klembord.

Password Memory laat zich ook gebruiken vanaf een USB-stick. Er is ook een commerciële Plus-versie met onder meer een exportfunctionaliteit, FTP-synchronisatie en de mogelijkheid om via een netwerk met je database te verbinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business