Nieuws

Norton Power Eraser 1.6.0.36

Soms weet malware zich zo stevig in je systeem te verankeren dat je er met de klassieke antivirustools niet in slaagt de ongewenste software met tak en wortel te verwijderen. In dat geval kan je je toevlucht nog tot Norton Power Eraser nemen.

Het gaat om een losstaand tooltje dat er precies op is gericht om verdachte items op te sporen en die te verwijderen. Een waarschuwing is hier meteen op haar plaats. Tijdens enkele informele tests blijkt de tool consequent ook valse positieven te genereren. Ga er dus zeker niet zomaar vanuit dat alle gevonden items inderdaad ook op malware wijzen.

In eerste instantie kun je een lokale scanronde laten uitvoeren (zowel een systeemscan als een mapscan). Als je dat zo instelt, wordt er na een herstart van de pc automatisch ook naar rootkits gezocht.

[download_file]

Systeemherstelpunt
Na afloop krijg je dan een overzicht van verdachte items die de tool meent gevonden te hebben. Deze items kan je dan ook nog eens door een externe scanner halen, met name op de servers van Symantec. Het is aan jou om te beslissen welke items je dan echt wilt verwijderen. Je krijgt echter nauwelijks meer feedback dan dat het om een ‘verdacht’ onderdeel gaat.

De tool is wel zo wijs om voor het verwijderen van geselecteerde items (standaard) een systeemherstelpunt te maken. Vanuit het programma zelf kan je dan altijd nog naar de toestand van die snapshot terugkeren.

Conclusie: een nuttige tool als laatste toevluchtsoord, op voorwaarde dat je de resultaten zelf eerst nog met kennis van zaken controleert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business