Nieuws

Classic Shell 2.9.2

Classic Shell is een verzameling van functies die in oudere Windowsversies (XP en 2000) zaten, maar niet in Windows 7 te vinden zijn.

Classic Shell is uiteraard in de eerste plaats voor Windows 7 bedoeld, maar het laat zich ook op Vista en Server 2008 installeren, zowel op 32- als 64-bitsversies.

Uiterlijk aanpassen
Wellicht de opvallendste wijziging is het menu Classic Start, dat de opbouw van het klassieke startmenu van Windows XP nabootst. Dit menu ondersteunt onder meer het verslepen van items, stelt je in staat het Windows Configuratiescherm uit te breiden en toont de meest recent geopende documenten. Je kunt het menu ook van een andere skin voorzien of zelf je eigen skin ontwerpen. Op de site vind je alvast een aantal links naar zulke skins.

[download_file]

Verkenner uitbreiden
Classic Shell komt verder nog met Classic Explorer, een uitbreiding voor de Windows Verkenner. Die voegt een werkbalk toe van waaruit je bijvoorbeeld snel knip- en plakoperaties kunt uitvoeren of naar een bovenliggende map kunt navigeren.

[related_article id=”161452″]

Als je dat wil, schakel je ook het broodkruimelspoor in de adresbalk uit en plaats je een handige Omhoog-knop naast de knoppen Terug en Volgende. De tool vervangt ook het venster dat Windows 7 je te zien geeft als er conflicten ontstaan bij het kopiëren of verplaatsen van bestanden.

Verder kan je opnieuw de combinatie Alt+Enter gebruiken om snel de eigenschappen van een geselecteerd item op te vragen, ook in het linkerpaneel.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business