Nieuws

Review: Michael Jackson – The Experience

Michael Jackson: The Experience is zeker geen slechte ritmegame, maar er zijn genregenoten die meer indruk maakten op ons.

Van moonwalk tot kruisgrepen

De hits van het muzikale fenomeen staan nog steeds als een rots, maar de uitvoering had scherper gekund. Let op: we hebben het hier over de Wii-versie van deze game. Michael Jackson: The Experience zal volgend jaar ook voor de PlayStation 3- en de Xbox 360-consoles verschijnen, en daar respectievelijk gebruikmaken van de bewegingsgevoelige PlayStation Move-controller en de controllerloze Kinect-besturing op de Xbox 360. Deze Wii-editie voert een bewust vaag weergegeven Michael Jackson-imitator op in voor de fans heel herkenbare videoclips en choreografieën. Aan de speler om de dansmoves van dat voorbeeld op het scherm te imiteren. Imiteren is veel gezegd, vermits enkel de bewegingen van je hand met de Wii-controller erin geregistreerd worden. Het heup- en voetenwerk is dus optioneel.
Dat haalt op zich al ietwat van de in de titel beloofde ‘experience’ onderuit, maar het is vooral de te vaak slordige herkenning van de vereenvoudigde moves die de score echt keldert. Er zijn ondertussen genoeg andere dansgames voor de Wii die het beter doen. De nostalgiefactor van deze veredelde Greatest Hits-verzameling maakt lang niet alles goed, al is er wel (iets) meer plezier uit deze game te puren wanneer je competitief tegen een andere speler ‘danst’.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business